By   jūnijs 3, 2014

vacu kartupelu salatiLīgo svētki ir visiem iemīļoti ar gardo Jānu sieru, alu un dažādām gaļām, kā šašliku un desām, bet vienmēr uz galda līgo svētkos atrodas arī dažādi salāti, ko iespējams ēst kopā ar visiem pārējiem gardajiem ēdieniem. Šodien došu jums mūsu ģimenes iecienītos līgo salātus, kas būtībā ir modificēti vācu kartupeļu salāti ar dažiem zaļumiem, kas piedod tiem svaigumu un ļauj tos labāk izbaudīt ēdot brīvā dabā.

Šai receptei jums būs nepieciešanas šādas sastāvdaļas:

  • Kartupeļi
  • Olas
  • Sīpoli vai loki
  • Krējums
  • Majonēze
  • Sāls
  • Paprika
  • Garšvielas
  • Marinēti gurķi

Lai pagatavotu šos gardos līgo salātus jums vispirms nepieciešams izvārīt kartupeļus ar visu mizu, tādā veidā tiem būs spēcīgāka garša un tie liksies mazliet gardāki tieši šajos salātos. Kad kartupeļi izvārīti nomizojiet tos un atstājiet atdzesēties, bet tajā pašā laikā izvārtiet arī olas, proporcijās 2:1 ņemot ar kartupeļiem. Vislabāk ir lietot tieši mājas olas jo tām dzeltenums ir lielāks un parasti garša ir labāka nekā veikalā pirktajām olām. Kad olas izvārītas un nomizotas tās arī jāatstāj atdzesēties uz stundu. Kad abi galvenie produkti ir atdzesēti tad jāsāk to griešana griežot visu mazos kubiciņos. Šādā veidā kartupeļi un olas uzsūks vairāk majonēzi un krējumu, tomēr tos būs labāk ēst un varēsi sagaršot vairāk garšas ar vienu karoti, protams, ja būsit kārtīgi samaisījuši savus salātus. Kad kartupeļi un olas ir sagriezti tad jāķeras pie marinēto gurķu un sīpolu griešanas, kam vajadzētu būt proporcijās 1:3 attiecībā pret kartupeļiem, jo galvenā sastāvdaļa tomēr ir tieši šie ar visu mizu vārītie kartupeļi. Tad vēl masai var pievienot mazliet sagrieztas paprikas, bet tas jādara pēc katra paša ieskatiem, jo ne visiem garšo šīs dārzenis!
Kad visi produkti sagriezti tad nāksies pievienot krējumu un majonēzi 1:1 proporcijās un garšvielas, kā arī sāli. Garšvielās mēs parasti pievienojam piparus un garšas pastiprinātāju, bet bez tiem arī var iztikt, tomēr atcerieties, ka produkti aprasti ievelk visas garšas un noteikti vēlāk atkal būs jāpievieno majonēze un krējums, lai salāti būtu tā teikt slapjāki.
Ceru, ka šī recepte jums noderēs un jūs to izmēģināsit šajos Līgo svētkos, jo šie jāņu salāti patiešām labi iet kopā ar alu, sietu un šašliku!

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *